OTAC SANJINA SEFIĆA: DAO BIH SVOJ ŽIVOT DA VRATIM CURICE

-Samo da mogu na pet minuta da vratim svijet, da vratim vrijeme, ne znam da mi ko šta nudi, da umrem odmah tog momenta, ali bih volio samo da mogu da vratim ove curice-, izjavio je Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića koji je u ponedjeljak navečer vozeći prebrzo i kroz crveno na pješačkom prelazu usmrtio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić.

-Ne mogu reći koliko mi je žao, ali ono što se piše u javnosti u vezi s našom porodicom, osamdeset posto nije tačno. Ne branim svog sina, Bože sačuvaj, neka odgovara za ono što je uradio, ali i drugi su bježali, a nije vođena ovolika medijska hajka.- rekao je Jasmin Sefić u izjavi za Avaz.

Podsjećamo, Sanjin Sefić je nakon nesreće pobjegao u Srbiju, a uhapšen je skoro dva dana kasnije Novom Sadu. Njegovo izručenje Bosni i Hercegovini se još čeka.

U srijedu je u Bugojnu klanjana dženaza Selmi Agić. Od nje se oprostio veliki broj Bugojanaca. Na njihovim licima mogla se vidjeti neopisiva tuga.Najpotresniji prizori zabilježeni kamerom mogli su se vidjeti u trenutku kada se Selmin tabut spuštao u kabur. Njen otac nije mogao zaustaviti suze, a utjehu mu je pokušao pružiti Editin otac.Fotografija na kojoj se grle Editin otac u sivom prsluku i Selmin otac u crnoj jakni ponajbolje opisuje strašnu tragediju koja se dogodila dvjema porodicama.

Dan poslije u Bosanskoj Krupi od Edite Malkoč oprostile su se hiljade. Ranije je Enes Malkoč,  njen otac ispričao je da je Edita bila studentica treće godine Odsjeka za psihologiju. Odlična studentica, kćerka, sestra i tetka. Stradala je s najboljom prijateljicom i cimericom.- Šta ću ja sad, šta da kažem, ne znam ni to. Druga kćerka mi je javila, vidjela je valjda na internetu. Imam njih dvije i unuku. Otišla je u četvrtak i eto – jedva je izgovorio.

Otac Saninja Sefića kaže da su tri porodice unesrećene_

-Pale su dvije mrtve dječije glave. Moje dijete ide na robiju i tri su porodice unesrećene. Ali, napisano je mnogo toga što nije istina (…) Kajem se, i sin se moj kaje, ali…plasiraju se stvari koje nisu tačne. Sve će se pokazati. Ja ću uskoro izaći sa svojom verzijom priče-, aže Jasmin Sefić.

Više pročitajte u današnjem izdanju Dnevnog Avaza.

(Hayat/Avaz/Foto: Arhiv)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara