Otkako znam za sebe, moji su uvijek u svađama, do čega je?

Pitanje: Selam alejkum.
Mojim roditeljima je još prije mnogo godina napravljen sihr rastavljanja muža od žene.  Otkako znam za sebe njihove svađe su česte (imam 14 godina).

Moj otac je alkoholičar i kada pije alkohol svađe su nemoguće, a kada je trijezan i kad ne pije oni se nikad ne svađaju.
Često kad je pod utjecajem alkohola ima čudno ponašanje.

Išli su raznim hodžama i oni uglavnom nisu mogli pomoći da se riješi taj problem.  Jedan hodža je opisao izgled osobe koja je napravila sihr i opis potpuno odgovara jednoj komšinici.  Drugi hodža je rekao da osoba koja prva dođe u kuću tražiti nešto (nakon što se vrate od hodže) da je ta osoba napravila sihr.

I zaista osoba koja je došla tražiti običnu pertlu je bio jedan komšija.
Mnogima smo se javljali za pomoć ali nisu uspijevali pomoći.  Jedan hodža je rekao da tu ima svačega, mnogo toga nam je napravljeno.
Stanje u kući je nepodnošljivo pa vam se obraćam za neki savjet, i ako mi možete preporučiti osobu koja bi mogla pomoći mojim roditeljima.

Da vas Allah nagradi.

Odgovor: We alejkumu sselam
Bismillah zahvala pripada samo Allahu Gospodaru svih svijetova, Vladaru Sudnjeg dana I neka je salavat I selam na posljednjeg  Allahovog Miljenika I Poslanika Muhammeda alejhisselatu we selam, na njegovu časnu porodicu I sve ashabe do Sudnjeg dana.

Glavni I osnovni problem jeste alkohol. Alkohol je uzrok mnogih jada i problema, jer on rezultira siromaštvom I rastavom mnogih brakova, čak i da nije sihr u pitanju. Svakako mali doprinos šejtana je sasvim dovoljan da stvari krenu naopako (u ovom slučaju brak vaših roditelja).            Ne znam kod kojih hodža su vaši roditelji bili i kako su se vaši roditelji liječili, ali čitajući vaše pitanje to ne odgovara opisu insana koji ispravnom metodom liječe Kur’anom. Naime problemi izazvani sihrom se liječe isključivo učenjem rukje (učenje Kur’ana i dova nad oboljelom osobom koje je učio i preporučio Allahov Poslanik Muhammed alejhisselatu we selam), sve drugo je ne ispravno i uglavnom može ostaviti velike posljedice.

Osobe koje ispravno liječe ne pitaju za ime i prezime, datum rođenja, ne traže da se donesu neke lične stvari, ili unutarnji veš, itd…nego razgovaraju o problemu, i na kraju ako postoje simptomi koji ukazuju na sihr pristupaju učenju rukje.  Gdje god nema Islama u jednoj kući, a ukućani nemarni prema Allahu Gospodaru zasigurno su tu problemi širokih razmjera. Lijepo porazgovarajte sa vašim roditeljima koliko ste to u stanju, ukažite na to da bez iskrenog pokajanja i privrženosti u Islamu, nema ni sreće ni zadovoljstva. I na kraju neka potraže osobu koja Allahovom voljom ispravno liječi Kur’anom. A Allah najbolje zna.

Za islam-iman – Odgovorio: Mirza Semić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara