Press "Enter" to skip to content

OVA BILJKA JE POSVUDA OKO NAS ALI NIKO NE ZNA DA JE DOBRA U LIJEČENJU VISOKOG KRVNOG PRITISKA, TUMORA I DIJABETESA!

Bijeli dud je porijeklom iz Kine i veoma je ljekovit, a posebno dobar za liječenje bolesti srca, dijabetesa i raka. Osim toga, smanjuje nivo holesterola u krvi, liječi zatvor, pogodno djeluje na artritis, smanjuje opadanje kose i sprječava ranu pojavu sijedih.

Lišće bijelog duda je glavna hrana ličinki dudovog svilca, ali se isto tako upotrebljava i u ishrani domaćih životinja. Plodovi imaju široku uporabu, od konzumacije sirovih plodova ili preradom. Plod bijelog duda sadrži slobodne organske kiseline, vitamin C, karotin, pektin, invertni šećer, sluz, gume i smolu. Prerađen plod bijelog duda pomaže kod upale krajnika, želučanih problema, groznice i proljeva, a koristi se i za tretman groznice, glavobolju, upale očiju, kašlja itd.

Bijeli dud sadrži organske kiseline, karotene, pektine, vitamin C, a te komponente smanjuju i upalu, liječe kašalj, groznicu, glavobolju, proljev, upale.

Posjeduju i fenol koji je učinkovit u borbi protiva raka i bolesti srca. Dobar je za dijabetičare jer smanjuje nivo šećera u krvi, ali i kao prevencija.

Ništa vas ne košta probati ovakav prirodni lijek koji je mnogo učinkovitiji od klasičnih. Čitajte naše članke za više informacija o prirodnom liječenju.

Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu te podijelite sa svojim prijateljima. Hvala!

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!