Press "Enter" to skip to content

Ova namirnica čisti bolje od sirćeta i sode bikarbone: Najučinkovitije uklanja kamenac, hrđu i druge nečistoće

Ovaj proizvod može se koristiti za uklanjanje kamenca s posuđa, površina i uređaja kao što su perilica posuđa ili perilica rublja.

Kada su u pitanju domaća rješenja za čišćenje, uvelike se oslanjamo na sodu bikarbonu i ocat. No, ne treba zaboraviti ni limunsku kiselinu.

Za one koji žive u području s tvrdom vodom, kamenac je životna činjenica. Ovaj bezopasni bijeli talog koji se nakuplja u uređajima koji koriste vodu, kao što su kuhala za vodu, aparati za kavu, perilice posuđa i rublja, negativno utječu na energetsku učinkovitost uređaja – što znači da je za zagrijavanje vode potrebno više vremena i više energije, a time i novca, ali i na životni vijek uređaja.

Stoga kamenca iz uređaja treba redovito uklanjati. I iako u lokalnoj trgovini možete kupiti sredstvo za uklanjanje kamenca, ako više volite čistiti bez kemikalija, uz sodu i ocat na raspolaganju imate i limunsku kiselinu, koja je za razliku od octa bezmirisna, a jednako učinkovita.

Napunite kuhalo vodom do četvrtine, zakuhajte, dodajte limunsku kiselinu i ostavite sat ili dva. Dobro isperite i koristite. Kuhalo će blistati.

Za čišćenje perilice posuđa ulijte vrećicu limunske kiseline u odjeljak za tablete i pokrenite stroj na standardnom programu pranja posuđa. Iznenadit ćete se koliko je posuđe sjajno i koliko je stroj čist.

Za svjetlucavi umivaonik učinite sljedeće: umivaonik pospite sodom bikarbonom i sadržajem jedne vrećice limunske kiseline. Pričekajte nekoliko minuta i nježno istrljajte spužvicom i isperite vodom, prenosi Jutarnji.hr.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *