OVAJ DJEČAK JE ROĐEN BEZ OČIJU I NOSA. A ONDA SE VOLJOM ALLAHOVOM DESILO ČUDO

Dječak iz Maroka, koji je rođen bez gotovo pola lica, operisan je u Australiji. Intervencija je trajala čak 18 sati, a nakon oporavka dječak će imati potpuno drugačiji život

Dječak iz Maroka Jahja el Džabali (3) rođen je bez praktično pola lica. Mališan je rođen bez očiju, ima rupu na sredini glave i nema donju vilicu. On je rođen sa deformitetima jer je njegova majka imala komplikacije u trudnoći i njegove kosti nisu uspjele da se formiraju.

Ipak, mališan je nedavno operisan u Australiji, a hirurška intervencija trajala je čak 18 sati. Ljekar Toni Holms koji je operisao dječaka uspjeo je da izvrši rekonstruktivnu intervenciju poslije koje će Jahja imati mnogo lakši život.

Uoči same operacije doktor Holms je čak i optuživan da vrši eksperimente na dječaku. Ipak, ljekar je odbacio takve navode i tvrdi da o tome nema govora i da su on i njegov tim samo željeli da pomognu dječaku i da mu omoguće normalan život.

Uprkos teškom stanju Jahja je do sada uspjeo da preživi uz podršku brižnih roditelja.

Zbog svog izgleda bio je isključen iz društva, a roditelji su mu prekrivali lice kad su ga izvodili iz kuće. Pogledajte i reakciju mališanovih roditelja kada su ga vidjeli prvi put nakon operacije.

Jahja nakon operacije:

jahja

telegraf

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara