Press "Enter" to skip to content

Ovako je Putin 2007. pokušao zastrašiti Angelu Merkel pred novinarima

2007. GODINE Angela Merkel posjetila je Putina u Rusiji. Tadašnja njemačka kancelarka sjedila je s Putinom u njegovoj predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju kada je u sobu bez ikakve najave ušao ogroman crni pas. Putin, zasigurno jako dobro svjestan Merkeličinog straha od pasa, pričekao je da se okupe novinari i snimatelji pa naredio da puste psa u prostoriju.

Bio je to jedan od najboljih prikaza kako Putin voli iskoristiti svaki trenutak da bi pokušao pokazati svoju “nadmoć”. Čak i onda kad za tim uopće nema potrebe. Dok je ukočena i vidno šokirana Merkel gledala kako crni labrador imena Kona njuška oko nje, Putin se nije trudio ni prikriti samozadovoljan osmijeh.
A Putinova potreba da bude “mačo” dobro je poznata javnosti već godinama. Prije je često fotografiran kako gol do pojasa i sa sunčanim naočalama jaše na konju, nosi lovačku pušku i upravlja borbenim zrakoplovom. 2021. godine Kremlj je objavio čak 20 fotografija na kojima Putin stoji u rijeci i lovi ribu, šeta livadama i razgovara s ministrom obrane Sergejem Šojgom.
A zašto Putin ima potrebu pozirati golišav i prepadati druge velikim psima? Ovako je to objasnila Merkel 2014. godine.

“Razumijem zašto je to morao učiniti – da dokaže da je muškarac”, rekla je nekoliko godina kasnije Merkel, prisjećajući se incidenta sa psom. “Boji se svoje slabosti. Rusija nema ništa, nema uspješne politike ili gospodarstva. Sve što imaju je ovo”, dodala je.
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *