Press "Enter" to skip to content

Ovo je Ghanim, dijelio je pozornicu sa Morganom Frimenom i proučio ajet iz Kur’ana na otvaranju Mundijala

Uprkos teškoj i rijetkoj bolesti, on živi život – studira, pliva, igra fudbal, penje se na planine. Ono što se posebno ističe kod Ghanima je njegov vedri i nepokolebljivi duh
Holivudska zvijezda Morgan Frimen (Freeman) pojavio se danas na bini tokom svečane ceremonije otvorenja Svjetskog prvenstva u Kataru u ulozi naratora.

Uz Frimena je bio Ghanim Muhamed el Muftah (Muhammed), mladić koji je privukao veliku pažnju. On boluje od rijetke bolesti “Sindrom kaudalne regresije” usljed koje nije došlo do razvoja donjih ekstremiteta.

On je na otvorenju Svjetskog prvenstva u fudbalu proučio ajet iz Kur’ana: “O ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali. Najugledniji kod Allaha je onaj koji Ga se najviše boji…”

Inače, Ghanim je rođen 5. maja 2002. godine, a ljekari su mu preživjeli da neće živjeti 15 godina. Uprkos teškoj i rijetkoj bolesti, Ghanim živi život – studira, pliva, igra fudbal, penje se na planine.

Ono što se posebno ističe kod Ghanima je njegov vedri i nepokolebljivi duh. Aktivan je i na društvenim mrežama, a putuje i širom svijeta gdje drži inspirativne govore.

Njegova je priča zadivila i nadahnula ljude time što je bio istaknut i izniman primjer za mlade i osobe s invaliditetom širom svijeta.

Foto:Avaz

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *