Press "Enter" to skip to content

OVO JE MLADI POLICAJAC (21) KOJEG JE UBIO UROŠ BLAŽIĆ. USMRTIO JE I NJEGOVU SESTRU

Srbijanski mediji prenose da među žrtvama sinoćnjeg masakra u u selu Dubona kod Mladenovca, koji je počinio 21-godišnji Uroš Blažić i 14-godišnje dijete.

Prema posljednjim informacijama iz srbijanskih medija, ubijeno je osam osoba.

Policajac Milan Panić ubijen je u pokolju kod Mladenovca. On je bio treća žrtva krvavog pohoda. Ubijena je i njegova sestra.

Najmlađa žrtva je, kako javljaju srbijanski mediji, dijete starosti 14 godina. Jedna od žrtava navodno i jedan navijač Crvene zvezde, od kojeg se mnogi opraštaju na društvenim mrežama.

Prema neslužbenim informacijama s terena koje prenose srpski mediji, sve je krenulo na školskom dvorištu u selu kod Mladenovca. Najprije je izbila svađa, nakon čega je osumnjičeni otišao kod kuće po pušku i krenuo pucati. On je cijelu noć u bijegu, a identificiran je kao 21-godišnji Uroš Blažić (21).

On je nakon kravovog pira pobjegao sa lica mjesta i policija i dalje traga za njim.

Blažić je uhapšen nedaleko od Kragujevca.

Blažić je pobjegao sa mjesta zločina i policija je aktivno tragala za njim. To je bila opsežna pretraga terena i za napadačem se tragalo helikopterima MUP-a i termovizijskim kamerama, a na terenu su bili izvedeni i policijski psi.

Na terenu su bile policijske snage, a iznad 600 pripadnika MUP- a učestvovalo je u potrazi za Blažićem.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila kasno sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.

Odmah je objavljena informacija da je ubio 21-godišnjeg policajaca i njegovu mlađu sestru, a naknadno da ima još šest mrtvih. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić ocijenio je pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *