Press "Enter" to skip to content

OVO JE MLADIĆ KOJI SE DIGAO U ZRAK KAKO BI SPRIJEČIO KOLONU RUSKIH TENKOVA

Ukrajinski vojnik Vitaliy Skakun, koji se dobrovoljno javio da minira Geničeski most, nije uspio pobjeći tokom tog zadatka te se digao u zrak kako bi zaustavio ruske tenkove, navode Oružane snage Ukrajine.

“Ovog teškog dana za našu zemlju, kada ukrajinski narod odbija ruske okupatore na sve strane, jedno od najtežih mjesta na karti Ukrajine bila je Krimska prevlaka, gdje se poseban bataljon marinaca susreo sa neprijateljem. Da bi se zaustavilo napredovanje kolone tenkova, odlučeno je da se Geničeski drumski most digne u zrak. Vitaliy Volodymyrovych Skakun, inženjer bataljona, dobrovoljno se prijavio da izvrši ovaj zadatak”, navodi se u objavi na Facebooku.

“Most je uspješno miniran, ali on nije stigao da pobjegne” navodi se, te se dodaje da je Skakun stupio u kontakt sa bataljonom i rekao da diže most u zrak.

“Odmah se začula eksplozija. Naš brat je umro. Njegovo junaštvo značajno je usporilo napredovanje neprijatelja, što je jedinici omogućilo da se prerasporedi i organizuje odbranu”, navodi se.

Dodaje se da će biti podnijeti zahtjev Vrhovnoj komandi za dodjelu državne nagrade mornaru Skakunu.

“Ruski okupatori, znajte da će vam zemlja gorjeti pod nogama! Borićemo se dok smo živi! I dok smo živi borićemo se!” stoji u saopštenju.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *