Press "Enter" to skip to content

Ovo je musliman iz Bosne pred kojim je zločinac Arkan cvilio kao štene

O životu Željka Ražnatovića Arkana, koji je bio osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, a ubijen je 15. siječnja 2000. godine, godinama se piše, a i danas, detalji iz njegovog života izaziva ogromno zanimanje.
Iso Lero Džamba i Željko Ražnatović Arkan proveli su jedno vrijeme zajedno u Kazneno-popravnom domu za maloljetnike u Valjevu.

Jedina poznata tuča koju je Željko imao u životu bila je upravo s Džambom iza rešetaka, kada je prošao kao ”bos po trnju”. Džamba ga je pretukao i ostavio ožiljak na licu. Arkan mu to nikada nije zaboravio…

Iso Lero je prošao istu školu boksa kao čuveni Ljuba Zemunac. Iako visok jedva 170 centimetara i težak 70 kilograma, bio je neopisivo snažan i borben. Kažu da se nitko nije toliko tukao po zatvorima kao on, a dobivao je i najviše batina od čuvara, jer se nikada nije htio nikome pokoriti.

Džamba je bio neprikosnoveni kralj Dorćola. Bio je omiljeni gradski lik, družio se s poznatim glumcima i pjevačima. Pisao je pjesme, a zbog džeparenja i šibicarenja Džamba je zatvorski život upoznao još kao maloljetnik.

Toga jutra 23. rujna 1992. godine, Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom katu “Beograđanke”, koju je tada osiguravalo društvo “Delije”, a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se sukobio sa žestokim vratarima. Nije htio platiti ulaznicu, a nakon kraće prepirke pljunuo je sliku komandanta Srpske dobrovoljačke garde- Arkana.

Nakon toga, momci iz osiguranja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njezinog Džambu.

Još uvijek se na ulici prepričava da je mnoštvo Arkanovih Delija/Tigrova, a među kojima su bili Vuksan, Šuca i Gojak, pretukli do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u prtljažnik i odvezli ga u Erdut, gdje su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe, podsjeća na brutalnu osvetu ratnog zločinca i koljača Arkana srbijanski Kurir.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *