Press "Enter" to skip to content

OVO JE NEVERNA (20) KOJA TREBA NAŠU POMOĆ: UROŠ JE TEŠKO RANIO, AMPUTIRANA JOJ JE RUKA

Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povrijeđena u masakru koji je počinio Uroš B. u četvrtak uveče, kad je, pucajući iz „kalašnjikova“, ubio osmoro mladih. Njoj je poslije rafalne paljbe amputirana lijeva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

Nakon horora koji je u prošlu srijedu priredio dječak Kosta (13) u školi na Vračaru, gdje je pobio osmoro svojih vršnjaka i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, samo dan kasnije dogodio se još jedan nezapamćeni masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva.

Pomahnitali Uroš B. je kobnog dana prskao voće, zatim išao po pečenje jer mu je sutradan bila slava Ðurđevdan, a onda je uzeo kalašnjikov i krenuo u krvavi pohod. Podsjetimo, prvo je otišao do centra Malog Orašja, a pošto tamo nikog nije zatekao, zaustavio se kod spomenika kraj kog su tinejdžeri roštiljali i pravili đurđevdanski uranak.

Izašao iz kola i počeo da rešeta, usmrtivši njih petoro – M. M. (18), N. S. (19), L. M. (20), A. M. (17) i N. M. (15), dok je njih nekoliko ranio. Potom je otišao kod škole u Duboni, gdje je nasumično pucao. Nakon rafalne paljbe preminuli su mladi policajac u PU Mladenovac M. P., njegova rođena sestra K. P. (19) i njihov prijatelj D. T. (22).

Nevenina baka kaže da ne mogu da se povrate od šoka šta su sve doživeli u trenutku.

Hrabro naše dijete… Dobro se drži ako uzmemo u obzir šta je sve preživjela – kaže Nevenina baka kroz plač i dodaje:

Imala je operaciju noge, sad čekamo da vidimo i za tu bioničku ruku. Šta da vam kažem, to je moja unuka i ja bih rado svu njenu bol na sebe prebacila da mogu! Bitno nam je da je njeno stanje sada stabilno i da je dobro.

Kako nam je dalje objasnila baka teško povrijeđene djevojke, ona se bori pored svih poteškoća koje su je zadesile i srušile cijeli život.

Neko bi uz svu ovu muku odavno klonuo, ali ne i ona. Posljednjih dana smo pod velikim stresom i samo se molim da joj što prije bude bolje. Ona ima samo 20 godina, ne želim ni da mislim o posljedicama koje će imati kad sve ovo prođe – rekla je drhtavim glasom.

Da je Nevena V. u dosta teškom stanju i da joj je potrebna novčana pomoć kako bi dobila vještačku ruku, rekao nam je njen bliski prijatelj.

Kao posljedica teškog ranjavanja Neveni je amputirana lijeva podlaktica. Ipak postoji rješenje i za njen bolji život – vještačka, bionička ruka, koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 evra, u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalno 11.000 eura – rekao je prijatelj.

Takođe, ovaj apel se munjevito širi društvenim mrežama, gdje se mole svi koji su u mogućnosti da uplate koliko mogu kako bi Neveni olakšali život.

Ivana V., čija je ćerka Nevena teško povređena u masakru kod Mladenovca, rekla je da je ona krila od nje da je izgubila ruku.

Kako su kobne noći kola Hitne pomoći bila puna, moja teško povređena ćerka prevezena je u bolnicu privatnim kolima. Od mene je sakrila da je izgubila ruku, ranu je skrivala ispod jakne, rekla je da je pogođena u noge, a ja sam mislila da joj je povređen stomak. Plašila se da neću moći to da podnesem. Moja hrabra ćerka – rekla je njena majka.

Ovim putem, apelujemo na sve građane da pomognu Neveni donacijom na račun: 160-6000001702175-89 sa svrhom uplate “Donacija za Nevenu Vujić”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *