OVO NI JEDAN BOŠNJAČKI LIDER NIJE SMIO URADITI: POGLEDAJTE ŠTA JE SALKIĆ DANAS PORUČIO DODIKU…

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta, Dana nezavisnosti.

Ukazao je da nema kompromisa nikada i ni s kim kada je u pitanju opstojnost nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

– Suočeni s čestim napadima na nezavisnost, suverenitet i integritet države Bosne i Hercegovine mi nismo ni svjesni nevjerovatno velike snage bosanskoga duha koju posjedujemo. Upravo je ta naša snaga bila presudna da se izborimo za nezavisnost i državnost Bosne i Hercegovine i da je čuvamo, bez obzira na neprestane udare sa svih strana. Taj duh čini upravo ta bosanskohercegovačka posebnost, raznolikost nacija i konfesija, koju mnogi žele osporiti ili omalovažiti – naveo je Salkić u čestitci.

Treba razumjeti, dodao je, da smo u nekim vremenima imali drugačije poglede na svijet i vidjeli drugačiji koncept organizacije zemlje.

– Da smo imali na teritoriju Bosne i Hercegovine krvavu agresiju, genocid, rat… Međutim, imali smo dovoljno snage da odaberemo budućnost i mir – naveo je entitetski potpredsjednik.

Ne treba zaboraviti, istakao je, da moderni svijet počiva na principima tolerancije i multikulturalizma, na kojima Bosna i Hercegovina postoji već stoljećima.

-Neprijatelji Bosne i Hercegovine čine sve da unište taj duh. Danas imamo političke snage koje su izrasle na temelju ideologija Radovana Karadžića i Slobodana Miloševića. Te snage svojim neprijateljskim djelovanjem žele podijeliti Bosnu i Hercegovinu i pripojiti je susjednoj državi. Brojni građani Bosne i Hercegovine taoci su njihovih politika. Negirajući osnovne civilizacijske vrijednosti te politike čine sve da građani Bosne i Hercegovine mrze svoju domovinu – naveo je Salkić.
Upućujući iskrenu čestitku svim građanima ove zemlje, istakao je da Bosna i Hercegovina “nije tijesna i da u njoj ima mjesta za sve”.

-Pred nama je odgovoran zadatak traženja najboljih rješenja za sve. A rješenja zasigurno postoje. Postoje i kompromisi. Jedino nema kompromisa nikada i ni s kim kada je u pitanju opstojnost nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. Svi je možemo graditi, čuvati, voljeti i svi je zvati svojom. Ali ne i rušiti! Mi imamo dovoljno snage i ljubavi prema domovini da to ne dozvolimo nikada i nikome. Bosna i Hercegovina je oduvijek bila domovina svim njenim narodima i konfesijama, ona to danas jeste i bit će zauvijek. Sretan Dan nezavisnosti države Bosne i Hercegovine nezavisne, suverene, cjelovite i nedjeljive, međunarodno priznate države – kaže se u čestitki potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića.

Avaz

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara