Press "Enter" to skip to content

Ovo su mladići Dženis Hadžić i Fejzal Mujović koji su nastradali u Njemačkoj

Mladići Dženis Hadžić iz Tutina i Feizal Mujović iz Sjenice u Srbiji poginuli su u stravičnom udesu koji se dogodio u blizini Hanovera u Njemačkoj, kada je “golf” u kome su bili sa dvojicom državljana Turske udario u “mercedes” u kome se nalazila porodica.

Prijatelji stradalog Hadžića i Mujovića na društvenim mrežama objavili su njihove fotografije i obavijestili najmilije da su stradali. Pored fotografija stavili su i tužne emotikone i srca.
Stravična nesreća, kako prenosi Bild, dogodila se u srijedu uveče u 19.25.

“Dvojica mladića koja su imala 17 i 19 godina na mestu su ostala mrtva, a jedan je umro dan kasnije u bolnici. Vozač “golfa” koji je imao samo 20 godina preminuo je u petak” saopštila je njemačka policija, a prenosi Blic.
Do nesreće je, kako izvještavaju njemački mediji, došlo kada je “golf” sa mladićima iz Srbije i Turske iznenada prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u “mercedes”.

“Baka (73), deka (76) i majka (37) teško su povrijeđeni, dok su otac (43) i ćerka (2) zadobili samo lakše povrede”, navodi Bild i dodaje:

“Scena na mjestu nesreće bila je jeziva, krhotine stakla razletjele su se po putu, plastični i metalni dijelovi automobila bili su svuda rasuti. Golf je bukvalno bio zaglavljen u mercedesu. Na mjesto nesreće poslata su čak tri spasilačka helikoptera, šest vozila hitne pomoći i 100 vatrogasaca”.

Radiosarajevo.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *