Oženila mati svoga Asima (šaljiva priča)

Oženila mati svoga Asima. To je bilo u onaj vakat kada su to majke činile.. Veliko se veselje utrefilo, nije šala, Asim jedinjak u majke. Svi se vesele i teferiće, samo Asim tužan. Tužan je, jer još svoju mladu nije vidio. Majka i sestra samo o njoj pričaju. Te kako je čestita, kako je pametna, te iz dobre familije, a niko ni riječi ne progovara o njenom izgledu. Asima bilo stid da pita te mu noćas bi i krivo. Da barem zna koje su joj boje oči. Bilo šta.
U neka doba svati se pođoše razilazili. Asim koristio svaku priliku da zaviri u žensku sobu nebili vidio svoju Almasu. Svaki put bezuspješno. Kad god bi koja žena rekla : „Allahimanet Almasa, „“ propeo bi se da razazna Almasin odgovor.
Soba se polahko praznila. Ostaše još dvije djevojke. Jedna lijepa k’o behar, a druga…da ne sjedi pored ove ljepotice možda i ne bi toliko izgledala ružna. Molio se bogu da je Almasa ova što mu za oko zape. Iščekujući i posljednji oproštaj od ženskog društva nestrpljivo je šetao mutvakom. Konačno se žene zagrliše. Asimu je srce htjelo da iskoči od nestpljenja i neizvjesnosti. Onda ona ljepotica reče:
-Allahimanet Almasa!
Asim samo dohvati kaput s ćivije, te i on napokon prozbori:
-Allahimanet Almasa!

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara