PA JE LI MOGUĆE DA SE I OVO DEŠAVA: KINEZ U SARAJEVU (Buća Potok) OTVARA FAST FOOD SA PSEĆIM MESOM…

PA JE LI MOGUĆE DA SE I OVO DEŠAVA: KINEZ U SARAJEVU (Buća Potok) OTVARA FAST FOOD SA PSEĆIM MESOM…

Ovara se fast food sa psećim mesom
Kao da glavnom gradu nikada nije dosta mjesta na kojima se može nešto pojesti, tako je portal Sarajevo365.com došao do informacije po kojoj bi jedan Kinez sa sjedištem boravka u sarajevskom naselju Buća Potok, uskoro mogao u Sarajevu otvoriti fast food u kojem želi prodavati meso od pasa.

Tragom ove informacije uspjeli smo kontaktirati Xiao Cheoa koji je na nagovor svog prijatelja ipak progovorio o čemu se radi.

“Moram od nečega živjeti, do sada sam držao jednu prodavnicu na Alipašinom Polju gdje se moglo kupiti sve i svašta po jeftinoj cijeni, ali prodaja loše ide, pa sam odlučio promijeniti biznis.” kaže Xiao za Sarajevo365.com na skoro pa tečnom bosanskom jeziku.

Na naš upit kako zamišlja da uspije u svom novom biznis poduhvatu kada je poznato koliko su psi zaštićeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Xiao je rekao da ga to ne zanima jer u Sarajevu uvijek ima dovoljno turista.

“U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, kao što je slučaj i sa supom od ajkule, ili mesom od zmije, a turista uvijek ima dovoljno koji i kod mene u Kini idu da jedu ovakve vrste jela.” samouvjeren je Xiao.

Kako nam je pojasnio ovaj čovjek još uvijek nije dobio sve potrebne dozvole za otvaranje ovog fast fooda ali očekuje da sve bude gotovo početkom naredne godine.

sarajevo365

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara