PANIKA U VATIKANU ZBOG BIBLIJE PRONAĐENE U TURSKOJ: ISUS NIJE RAZAPET I NIJE BOŽIJI SIN …

Religija stalno govori kako „postoji dokaz“. Sada se pojavio dokaz koji je stariji od prvog. Ukoliko je ova knjiga prava, onda prvobitna Biblija nije u pravu. Tako će mnogi i reći. Međutim, ako je ova knjiga lažna, ko garantuje da i prvobitna Biblija nije lažna?

U svakom slučaju, Vatikan je izrazio interesovanje da pročita ovu knjigu.
Prema datiranju ugljenikovim izotopom, knjiga je stara 1.500 godina. Ova nova Biblija je otkrivena u Turskoj, a unutar nje se nalazi propoved svetog Barnabasa. Turska vlada je knjigu premestila u jedan od muzeja uz pratnju policije.
Sveti Barnabas je bio jedan od učenika Isusa Hrista, a u svom jevanđelju on navodi da Hrist nikada nije bio razapet. On umesto toga navodi da je Hrist odleteo na nebo dok je bio živ, a da je Juda taj koji je razapet umesto njega. Pored toga, ova drevna Biblija navodi da Isus nije bio Božiji sin, već samo prorok koji je propovedao reč Boga.
U saopštenju za novinare koje je izdala turska vlada, navedeno je da je ova Biblija konfiskovana od krijumčara u jednoj mediteranskoj operaciji. U saopštenju se navodi da je ova grupa optužena za preprodaju drevnih relikvija, izvođenje ilegalnih arheoloških iskopavanja i posedovanje eksploziva. Procenjuje se da sama knjiga vredi 28 miliona dolara.

Oni su izbacili jevanđelje Svetog Barnabasa zajedno sa mnogim drugim, a ostavili su četiri jevanđelja Mateje, Marka, Luke i Jovana. U međuvremenu su se pojavili brojni biblijski tekstovi, uključujući i jevanđelje Gnostika Mrtvog mora. Međutim, upravo ova Biblija izaziva veliku zabrinutost Vatikana.
Šta bi ovako nešto moglo da znači za hrišćanske religije i njihove vernike? Zato je Vatikan tražio od turskih vlasti da pregleda knjigu. Šta će katolička crkva reći svojim vernicima kada se sadržaj ove knjige objavi u javnosti?
Navodi se da se fotokopije strana ove drevne Biblije prodaju za skoro 2 miliona dolara.

Webtribune.rs/bhmagazin.org

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara