Press "Enter" to skip to content

Paul Pogba u vjeri našao mir: “Sve su ovo iskušenja od Allaha, sve je ovo samo test”

Paul Pogba zbog povrede ne putuje na Svjetsko prvenstvo u Katar, a francuski veznjak smatra da su njegove povrede samo iskušenje od Allaha.

Paul Pogba iza sebe ima nekoliko teških mjeseci. Povrijedio se odmah po potpisu za Juventus i nije odigrao nijedan meč za svoj novi-stari klub.

Nema 29-godišnjeg veznjaka ni na Svjetskom prvenstvu. Didier Deschamps nije mogao računati na njegove usluge i odabrao je druga rješenja za vezni red.

Pogba smatra da su sva iskušenja koja ima došla od Boga. Veliki je vjernik i u vjeri nalazi mir.

“Proteklih nekoliko mjeseci su za mene bilio veoma izazovni. Alhamdulillah, sve je to od Allaha. To je sve test za mene. Što se više uzdižem sve sam bliže i bliže Allahu. Želi da sam mu blizu jer me voli. Alhamdulillah”, rekao je Paul Pogba.

Pogba je u proteklom periodu ima dosta problema s bratom koji ga je ucjenjivao. Tražio mu je novac i bilo je tu žestokih prijetnji.
“Osjećam se privilegovano. Pogledajte samo gdje sam odrastao. Allah me u ovu poziciju postavio s razlogom”.

“Kroz mnogo toga sam prošao u proteklih mjesec dana. Sve je to s razlogom. Allah me je testirao preko stvari koje najviše volim. On vas uvijek testira na slabostima”, istakao je Pogba.

Francuski veznjak bi za nastupe trebao biti spreman odmah nakon Svjetskog prvenstva. On već sad trenera, ali nije mogao da se vrati u planiranom terminu početkom novembra.
Podsjetimo, Pogba je prethodnih šest godina proveo u Manchester Unitedu, gdje su ga Bianconeri prodali za 105 miliona eura.

Ipak, nije Pogba blistao na Old Traffordu. Utopio se u sivilo Crvenih đavola, pa se ovog ljeta odlučio vratiti u Torino.
sportsport

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *