Pčela je brža od superkompjutera, pročitajmo i slavimo Allaha…

U mozgu pčele nalaze se “procesori” koji su mnogo brži od superkompjutera, i unatoč maloj veličini njenog mozga, brzina je jedan bilion u sekundi. Pročitajmo i slavimo Allaha… Naučnici su otkrili da pčela za vid koristi ultravioletne zrake. Val ovih zraka je tako kratak, tako da pčela brže vidi od čovjeka. Ona mora brzo da raspoznaje tokom letenja među cvijećem u potrazi za hranom. Kad pčela gleda video, ona samo vidi konstantne slike zato što je brzina njenog vida veća od brzine vida čovjeka, jer ona raspoznaje slike u filmu jednu po jednu.

Naučnici kažu da pčela može da izvrši bilion aritmetičkih operacija u jednoj sekundi, što je brže nego ijedan kompjuter u svijetu! Oko pčele se sastoji od hiljadu malih zjenica koje imaju šestougaoni oblik. Naučnici su otkrili da ovaj dizajn pčeli pomaže da bolje vidi u šumama i da sprečava sudar sa drugima. Naučnici ateisti začuđeni su ovim savršenim dizajnom, pčelin mozak sadrži hiljade miliona ćelija i veličina tog mozga je manja od vrha igle.

Profesor Luke Lee je jedan od poznatih dizajnera umjetnih očiju koji je pokušao da imitira oko kao što je oko pčele. On kaže: “Želio sam da razumijem kako priroda može stvoriti sloj nad slojem savršeno poredanih struktura bez skupe tehnike.” Odgovor je u Allahovom govoru: “On je Stvoritelj nebesa i Zemlje! Otkud Njemu dijete kad nema žene, On sve stvara, i samo On sve zna. To vam je Allah, Gospodar vaš, nema drugog boga osim Njega, Stvoritelja svega; zato Njega obožavajte; On nad svim bdi! Pogledi Ga u potpunosti ne mogu spoznati, a On u potpunosti može poglede spoznati; On je milostiv i upućen u sve.” (Prijevod značenja El-En’am, 101-103)

(Izvor: kaheel7.com/eng)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara