Press "Enter" to skip to content

Pezić kaže da nema potrebe da gledate voditeljicu koja vodi vijesti u oči: “Možete okrenuti glavu, a slušati je samo”

Islamski naučnik efendija Elvedin Pezić kojeg na društvenoj mreži Facebook prati čak 388.000 osoba, svakodnevno objavi jedan video klip sa odgovorima na postavljena pitanja. U njegov inbox pristiže veliki broj pitanja, šta muslima smije a šta ne smije.

Pezić je ovog puta dobio jednostavno pitanje na koje je dao zanimljiv odgovor piše Crna-Hronika.

“Da li je dozvooljeno gledati ženu u lice? Smijemo li gledati voditeljicu koja vodi vijesti?”

Možemo li gledati u ženino lice a da nemamo strasti. Recimo kada pričam sa ženom, da je gledam u lice, ili kada je na televiziji žena koja predvodi vijesti i tako dalje jer je vrlo teško u ovakvim slučajevima izbjegavati gledati u lice.

Ne slažem se sa osobom koja kaže da čovjek mora gledati u lice žene koja daje vijesti na televiziji. Nema potrebe. Čovjek može ovako da se okrene i da sluša vijesti, da čuje vijest zašto da mora gledati u lice žene? – objašnjava efendija Pezić.

Bojim se da nekada mi, određene propise uzimamo mnogo šire nego što to Islam definiše. Zašto mora čovjek gledati u lice voditeljice na televiziji ako ona daje vijesti ako su nam i te vijesti i potrebne.

Allah d.ž. je zabranio muškarcima da gledaju u žene i ženama da gledaju u muškarce, odnosno naredio obaranje pogleda i muškarcima i ženama.  To je osnova Islama.” – izjavio je Pezić u svojim video klipovima.

Video pogledajte ovdje

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *