Press "Enter" to skip to content

PJANIĆEVA PORUKA O RATU U UKRAJINI OSTAVLJA BEZ TEKSTA: TO NIJEDNO DIJETE NIJE ZASLUŽILO

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić oglasio se na društvenim mrežama s jasnom porukom da se rat u Ukrajini zaustavi, a on je poslao vrlo emotivnu poruku te se prisjetio ratnih dešavanja u našoj BiH.

Pjanić je napisao da nijedno dijete na svijetu ne bi trebalo biti prisiljeno živjeti u ratu, nazvavši takvo stanje “noćnom morom”, a na kraju svog obraćanja poslao je poruku da se rat u Ukrajini zaustavi.

“Bio sam vrlo mlad kada sam shvatio značenje sirena. Svaki put kada ih čujem, pomislim šta su pretrpjeli moji prijatelji. Nijedno dijete ne bi trebalo biti prisiljeno živjeti s ovom noćnom morom. Zaustavite rat”, poručio je Pjanić na Twitteru.
Ruska agresija na Ukrajinu odvija se iz četiri smjera od ranog jutra, a najvažnije borba vode se na ulazima u drugi po veličini grad Harkov. Rusi s helikopterskim desantom zauzeli i aerodrom koji je 23 kilometra daleko od Kijeva.

Ljudi pokušavaju pobjeći iz glavnog grada Kijeva i vlada veliki strah. Podzemna željeznica puna je građana koji je koriste kao sklonište.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je invaziju Rusije kao hladnokrvnu i dugo planiranu, najavio je sutrašnji sastanak čelnika NATO članica piše Klix.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *