Press "Enter" to skip to content

Plenković o Milanoviću: Agresivan čovjek, odvratio je Bošnjake s kojima se trebalo dogovoriti

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas američke sankcije potpredjsedniku HDZ-a BiH Marinku Čavari zaključivši da mu neće naštetiti.

– Prvi se sankcijama SAD-a potpredsjedniku HDZ-a BiH usprotivio Grlić Radman. Ja sam osobno razgovarao s Čavarom, on je moj prijatelj. On svu svoju imovinu ima u BiH, sankcije mu neće naštetiti. Ne vidim što se tu htjelo postići, to je neka osobna poruka koja je po meni promašena – rekao je Plenković.

Na pitanje postoji li mogućnost dogovora s Milanović, Plenković je rekao da njih dvojica ne dijele mišljenje kad je ruska agesija na Ukrajinu u pitanju.

– Što se tiče Milanovićeve politike prema ruskoj agresiji, tu se ne slažemo ni milimetra. Ako je netko pružio ruku dijaloga, to je bila Vlada, to sam bio ja. Uputio sam dopis prije četiri mjeseca. Što se tiče BiH, naš doprinos zaštiti Hrvata u BiH svo je vrijeme visoki angažman, a njegov pristup je pasivnost i vrijeđanje aktera koji nam mogu pomoći – kaže Plenković.

Dodaje da sve što je Milanović napravio “hineći da pomaže Hrvatima”, samo je “odvratio Bošnjake s kojima se trebalo dogovoriti”.

– Da je on učinio da imamo saveznika nekog, da netko bolje razumije problem Hrvata u BiH, nije mi poznato… Vidio sam agresivnog čovjeka koji neprimjerenu političku komunikaciju koju koristi interno, projicira eksterno i šteti reputacijski i Hrvatskoj, i Hrvatima u BiH – zaključio je Plenković.
Saff

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.