Press "Enter" to skip to content

POČEO RAMAZAN, I SEBIJA IZETBEGOVIĆ ČESTITALA: ‘ALLAH MUBAREK RAMAZAN, DRAGE SESTRE I BRAĆO U VJERI…’

Povodom početka mjeseca ramazana brojne se poruke dijele i putem društvenih mreža, a među brojnima oglasila se i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović

Sa zalaskom Sunca večeras je počeo ramazan, najvažniji mjesec u životu muslimana.
Večeras se klanja i prvi teravih-namaz, dok će sutra biti prvi dan posta. U Sarajevu je, tradicionalno, pucnjem topa sa Žute tabije obilježen početak najsvetijeg mjeseca.

Ramazan je najodabraniji mjesec u islamu, a prema vjerovanju, sva dobra djela učinjena u njemu, višestruko se množe. Ovo je mjesec u kojem se nalazi i najsvetija noć – Lejletu-l-kadr, u kojoj je počela objava Kur’ana, ali i mjesec na čiji se 17. dan odvila bitka na Bedru, jedna od najvažnijih bitaka u historiji islama.

Povodom početka mjeseca ramazana brojne se poruke dijele i putem društvenih mreža, a među brojnima oglasila se i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, koja je uz prigodnu fotografiju sa suprugom Bakirom uputila nekoliko riječi:

– Allah Mubarek Ramazan, drage sestre i braćo u vjeri. U zdravlju i rahatluku da ispostimo Ramazan i učvrstimo svoju vjeru. Amin – poručila je.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *