Press "Enter" to skip to content

Poginuli mladi Zeničanin imao brata blizanca, roditelji morali doći na prepoznavanje…

utro, 10. juni. Sati 5 i 55. Ekipa iz taekwondo kluba Zenica krenula u Posušje na takmičenje.

U automobilu trener Ishak Skopljak, dvije sestre članice kluba i dječak Imran Pašalić. Vozili su se u automobilu Peugeot. U iščekivanju novih medalja i rezultata, jer takmičari taekwondo kluba iz Zenice redovno bilježe vrhunske rezultate, krenuli su ushićeni po nova poznanstva, prijatelje…

Nove norme i nova znanja u plemenitoj borilačkoj disciplini kakva je taekwondo.

A onda strava! Direktan sudar sa Audijem, kojim je upravljao B. G. G. rođen 2000. godine iz Travnika. Sve se dogodilo u sekundi. Dogodilo se ono najgore, Imran je poginuo piše Avaz.

Umjesto da nastave sanjati sportske snove, sestre su teško povrijeđene završile u bolnici. I trener Ishak je teško povrijeđen i prema riječima njegovog oca Emira, životno je ugrožen.

B. G. G. je uhapšen.
Intenzivna njega

– Roditelji su morali doći da izvrše prepoznavanje, tuga velika da se srce raspada. Za vrijeme boravka svih nas u Travniku i Novom Travniku niko nije ni spomenuo ime muškarca koji je vozio Audija, koji je po našim informacijama bio pod dejstvom alkohola, niti je iko od njegove porodice došao da vidi šta se desilo ili da pogleda Imranove roditelje u oči.

Prebacio sam Imranove roditelje i njegovog brata blizanca do njihove porodične kuće, nakon čega smo se uputili u Zenicu u bolnicu da posjetimo povrijeđene djevojčice. Uspjeli smo vidjeti jednu djevojčicu zajedno sa majkom, dok je druga bila na intezivnoj njezi i pripremana za prebacivanje u Sarajevo – navodi se u pismu predsjednika Taekwondo saveza FBiH Samira Šarića.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *