Press "Enter" to skip to content

POGLEDAJTE EMOTIVNI SUSRET OCA I KĆERKE KOJU SU SE PONOVO SRELI NAKON KATASTROFALNIH POTRESA U TURSKOJ

Broj poginulih u katastrofalnim zemljotresima koji su pogodili Tursku raste iz sata u sat i već je prešao broj od 40.00o. Nekoliko hiljada ljudi poginulo je i u susjednoj Siriji.

Ipak, u moru strašnih vijesti nađe se i pokoja lijepa, poput ove.

Četverogodišnja djevojčica Gada Ayyan i njen otac Ahmet ponovno su se susreli nakon što su danima bili zarobljeni u ruševinama. Gada je spašena i odvedena u bolnicu.

“Kad se počelo tresti, zgrabio sam kćerku i cijela porodica je počela bježati. Kuća se srušila na sve nas”, rekao je Ahmet u razgovoru za CNN Türk. Nažalost, supruga i sedmogodišnji sin nisu se uspjeli spasiti.

Ahmet je mogao čuti sinov plač dok je bio zaglavljen. Gada je ležala na Ahmetovoj nozi i oboje su bili zarobljeni. Četvrti dan pod ruševinama Ahmet je izgubio svaku nadu, no malena Gada nije mu dopustila da se preda.

“Stalno mi je govorila da prestanem plakati i da gledam u svjetlo koje je probijalo. To me održalo na životu”, kazao je Ahmet. Gada je prva izvučena s ogrebotinom, dok su pola sata kasnije spasioci uspjeli iskopati i Ahmeta.

“To je moja djevojčica. Ona je moj heroj”, zaključio je otac četverogodišnje Gade, koji će zajedno s njom morati preboljeti gubitak supruge i sina.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *