Press "Enter" to skip to content

Pogledajte kako američki glumac Morgan Freeman uči ezan, izjavom oduševio muslimane širom svijeta

Popularna holivudska zvijezda Morgan Freeman bio je oduševljen ljepotom ezana kojeg je čuo za vrijeme snimanja filma u jednoj od džamija.

Popularna holivudska zvijezda Morgan Freeman bio je oduševljen ljepotom ezana kojeg je čuo za vrijeme snimanja filma “Priča o Bogu” u jednoj od džamija.

Freeman trenutno pravi istraživanje za dokumentarni film u kojem glumi i čiji je reditelj, a koji će se emitirati na kanalu National Geography. Ove izjave je obznanio u razgovoru sa jednim od vjerskih eksperata u Egiptu. On je ovog stručnjaka pitao na koji način se bira mujezin, i da li džamije daju ispite za osobu koja odgovara njihovim kriterijumima?

Sam Freeman nastoji da sintagmu ”Allahu Ekber” (Allah je najveći) na početku ezana izgovori melodičnim glasom, i šaljivo je upitao stručnjaka da li će njega izabrati za mujezina? Ovaj poznati afroamerički glumac je u oktobru prošle godine godine prisustvovao ceremoniji komemoracije Husejnije u Londonu.

Televizijski dokumentarni serijal ”Božija priča sa Morganom Freemanom” po prvi put u historiji emitirana je 3. aprila 2016. godine.

Pogledajte kako glumac uči ezan od 1:55 minute

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *