Press "Enter" to skip to content

Pogledajte kako izgleda selo koje je Sadio Mane preporodio svojim donacijama

Brine se o svom narodu
Sadio Mane poznat je po tome da često donira novac svom narodu u Senegalu, a to se posebno odnosi na njegovo rodno selo.
Fudbaleri Liverpoola odrastao je u siromaštvu u Senegalu i vrlo dobro zna kroz šta prolazi većina njegovog naroda. Zbog toga ne troši novac na luksuzne stvari kako bi se time hvalio već koristi svaku priliku da nekome pomogne.

Prije nekoliko dana u svom selu Bambaliju je čak organizovao humanitarni meč gdje je doveo mnoge afričke zvijezde, te im nije bio problem da igraju u blatu kako bi zabavili prisutne.

Mane je odmah nakon meča obećao da će u narednim mjesecima biti izgrađen na tom mjestu teren s umjetnom travom, te da mještani više neće morati igrati u blatu.

Time je ponovo pokazao o kakvom čovjeku se radi, a to je samo jedna u nizu od donacija. U rodom selu je izgradio i školu za koju je donirao 270.000 eura, a ranije je donirao preko 500.000 eura za izgradnju bolnice i džamije.
Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije iz Maneovog sela koje pokazuju da to nisu samo priče i obećanja već da je ovaj fudbaler djelima dokazao koliko voli svoj narod. Osigurao im je i 4G mrežu za internet, te je izgradio još poštu i benzinsku pumpu.

Ono što je posebno sve oduševilo jeste da svakoj porodici u svom selu mjesečno uplaćuje doplatak u iznosu od 70 eura što je zaista fantastičan potez ovog Senegalca.

sportsport.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *