Press "Enter" to skip to content

Pogledajte kako je Donald Trump zabranio stručnjaku da odgovori na pitanje o mogućem lijeku… (VIDEO)

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je u nedjelju nadu da će SAD uskoro vidjeti “popuštanje” krize koronavirusa u nekim žarištima, ali njegov tim zdravstvenih stručnjaka nije optimističan.

Najpogođenija država New York objavila je u nedjelju da je prvi put u tjednu umrlo malo manje ljudi nego dan ranije. No, brojka je i dalje visoka s gotovo 600 novih smrtnih slučajeva i preko 7.300 novih zaraza.

“Možda je to dobar znak”, rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

Trump te brojke smatra pokazateljem da Amerikanci počinju vidjeti “svjetlo na kraju tunela”.

Antony Fauci, stručnjak u Trumpovom timu za koronavirus, kaže da će trebati proći sedmice pridržavanja mjera socijalne distance i ostanka kod kuće da bi se usporilo širenje virusa.

Nije direktno proturječio predsjedniku koji je često kritiziran zbog zauzimanja pozitivnijeg stava nego što je to opravdano.

“Ono što slušate o potencijalnom svjetlu na kraju tunela ne poništava činjenicu da bi sutra i sljedećih dana moglo biti vrlo loše”, rekao je Fauci.

Pravi cirkus na brifingu je ispao kada je jedan novinar upitao Trumpa zašto toliko promovira hidroksiklorokin, inače lijek koji se koristi u liječenju malarije, kao jedan od mogućih lijekova za tretman protiv koronavirusa.

– Ne znam hoće li djelovati. Ali šta možemo izgubiti?

Potom je novinar CNN-a isto pitanje postavio Fauciju, ali u konverzaciju se ponovono uključio Trump i zabranio stručnjaku da odgovori na pitanje.

– Koliko puta si postavio to pitanje. Valjda 15 puta! – prekinuo je Trump konverzaciju dok se Fauci smijao…

Saff

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *