Press "Enter" to skip to content

Pogledajte kako je vozač udario djevojku na pješačkom u Zenici, a potom hladno produžio

Na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića sinoć se desila saobraćajna nesreća u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, a nakon što je nesavjesni vozač Citroena C3 udario djevojku na pješačkom prijelazu, kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće.

Portal Avaz.ba u posjedu je snimka nesreće, na kojem se vidi da su pješakinje uredno krenule prelaziti na pješačkom prijelazu kada je naišao Citroen i udario jednu od njih. Kratko se zaustavio, a potom hladno produžio.

Nakon toga, povrijeđena pješakinja pozvala je policiju, koja je pokušavala pronaći sporni automobil.

Brojna javnost u Zenici zgrožena je ovim primjerom nesavjesnog vozača, ali i činjenicom da se na Bulevaru sve češće dešavaju nesreće u kojima su žrtve pješaci, dok nadležni ne poduzimaju ništa.

Podsjetimo, u novembru 2017. godine dogodila se najteža saobraćajna nesreća kada je na pješačkom prijelazu povrijeđeno šest pješakinja. Osim ove, nemoguće je nabrojati i ostale nesreće u kojima su stradali pješaci upravo na spornom pješačkom prijelazu.

Ranije su postojale inicijative da se na ovoj dionici postave “ležeći policajci” ili pak stacionirani radar, međutim, sve to ostalo je mrtvo slovo na papiru.

I dok pješaci stradaju, javnost ponovo apelira na nadležne da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće dešavaju ovakve nesreće.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Zabranjeno kopiranje!