Press "Enter" to skip to content

Pogledajte: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi i ne može ostati bez goriva

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji može ostati u vazduhu godinama, podijelio je internet.

Na Jutjubu je objavljen snimak letećeg hotela budućnosti koji „nikada ne može ostati bez goriva“. Zahvaljujući nuklearnoj energiji, prvi leteći hotel nikada neće ostati bez goriva i može letjeti nekoliko godina bez dodirivanja tla“, tvrdi se u opisu futurističke letjelice koji prenosi britanski list Independent.

Prema ambicioznom dizajnu lebdećeg „hotela budućnosti“ pod imenom „Skaj kruz“ – letjelica bi mogla bi da primi 5.000 gostiju.
U opisu, dizajneri navode da krstaricu pokreće nuklearna energija i da njom upravlja sistem vještačke inteligencije. Hotel ima sopstvenu osmatračnicu u obliku diska u kojoj bi putnici mogli da vide nevjerovatne prikaze.

Projekat je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuznog broda za krstarenje, a u video snimcima se isciču barovi, restorani, bazeni, bioskopi, pozorišta, gejming sobe, kao i prostorije za vjenčanja i proslave.

Dizajneri tvrde da će, dok brod ostaje u vazduhu godinama, putnici biti snabdjevani zalihama putem električnih komercijalnih ili privatnih aviona, koji bi mogli da slete na vrh krstarice.

U video-materijalu na kojem je prikazan dizajn Tonija Holmstena i animacija Al-Gailija, tvrdi se da „Skaj kruz” ne bi imao „ugljenični otisak”, i da bi imao 20 električnih motora koji „obezbjeđuju čistu, nuklearnu energiju”.

Leteći brod je predstavljen kao destinacija za odmor poput luksuzne letjelice za krstarenje, gdje će biti više barova i restorana, bazena, paluba za osmatranje, bioskopa i pozorišta i soba za igre – kao i mjesta za vjenčanja koja su na raspolaganju za parove.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *