POKAŽIMO HUMANOST: Teško oboljeli borac Armije R BiH, Azmir Mušeljić, treba našu pomoć!

U Bosanskoj Krupi, prije nekoliko dana otpočela je humanitarna akcija u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za liječenje odlikovanog ratnog borca, Azmira Mušeljića.

Riječ je o velikom čovjeku, koji je cijeli rat proveo u Bosanskoj Krupi. Od aprila 1992. godine, pa do oktobra 1995. godine bio je na prvoj borbenoj liniji, gdje je i više puta ranjavan.

Od običnog borca do komandira čete i zamjenika komandanta bataljona, te člana najelitnije jedinice 511. Slavne brdske brigade „Faraoni“ više puta je pohvaljivan i odlikovan za svoje zasluge i nesebičan doprinos u odbrani i oslobadjanju Bosanske Krupe i dijelova Bosne i Hercegovine od strane komandanta 511.Sbbr , 5.Korpusa i Generalštaba Armije BiH.

Apel za pomoć Azmiru, koji je podijelio tim JP “Radio Bosanska Krupa” prenosimo u cijelosti:

Azmir Mušeljić rođen je u Bosanskoj Krupi 1971. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Tih i skroman momak sa ulica Bosanske Krupe pomalo je igrao košarku. Međutim u najtežim vremenima za Bosansku Krupu i Bosnu i Hercegovinu od aprila 1992.godine do oktobra 1995.godine bio je na prvoj liniji, u prvim redovima, više puta ranjavan.

Od običnog borca do komandira čete i zamjenika komandanta bataljona te člana najelitnije jedinice 511. Slavne brdske brigade „Faraoni“ više puta je pohvaljivan i odlikovan za svoje zasluge i nesebičan doprinos u odbrani i oslobadjanju Bosanske Krupe i dijelova Bosne i Hercegovine od strane komandanta 511.Sbbr , 5.Korpusa i Generalštaba Armije BiH. Jedno vrijeme poslije rata ostao je u Oružanim snagama BiH, a potom se u želji za egzistencijom i boljim životom otisnuo van granica BiH.

Azmir Mušeljić, među Krupljanima poznatiji kao Azi, već dvije godine se bori sa teškom i opakom bolešću – karcinomom. Sada je u teškom stanju i hitno treba pomoć dobrih ljudi za odlazak na liječenje u inostranstvo.
Nakon mnogobrojnih liječenja, terapija, zračenja i operacija u Austriji i Hrvatskoj, pojavila se nada i šansa za liječenje u Turskoj po najnovijim metodama. Odlazak u Tursku i liječenje iziskuju značajna finansijska sredstva.

Pozivamo sve ljude dobre volje da u okviru svojih mogućnosti pomognu Aziju da ode u Tursku na liječenje. 

Uplate možete izvršiti na ime Azmir Mušeljić, Bihaćka 40, Bosanska Krupa:

Uplate iz Bosne i Hercegovine, kao i iz inostranstva možete izvršiti na račun otvoren u Raiffeisen banci:

Cazin.NET

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara