Press "Enter" to skip to content

POKRENUTA AKCIJA UREĐIVANJA DŽAMIJSKOG PROSTORA NAKON ŠTO JE MUŠKARAC ODNIO STVARI KOJE JE UVAKUFIO

Nevjerovatna situacija desila se u Tuzlanskom kantonu gdje je muškarac oduzeo sve stvari iz džamije na Planama. Kako saznajemo, navedeni muškarac je stvari donirao (uvakufio) prije 10-tak godina, i danas ih je izuzeo iz objekta.

Da stvar bude još tragikomična, muškarac je imao ključ od džamije pa je svakodnevno iznosio stvar po stvar iz objekta. Iz džamije su iznešene iz biblioteke sve knjige i iznešen je inventar, sećija, lusteri i ostalo – piše Crna-Hronika.
“⚠️AKCIJA⚠️ uređenja prostorija i biblioteke džamije na Planama. Imajući u vidu na nemila dešavanja od prije nekoliko dana te da su bez znanja džemata i imama, iznešene stvari iz džamije na Planama i da se tom prilikom izuzele gotov sve knjige iz biblioteke kao i sećije i ostali inventar te da je načinjena odredena materijalna šteta, džemat na inicijativu Mevludina Bulića pokreće akciju uređenja prostorija.

Ovom akcijom cilj nam je urediti prostoriju u tradicionalnom Bosanskom stilu te opremiti biblioteku. Vaše donacije se mogu ogledati u vidu donaciju knjiga, novčano ili na bilo koji drugi način za koji smatrate da je prikladan. Na čelu ove akcije će biti Mevludin Bulić i za svaku uplatu dužan vam je izdati priznanicu.
Naša je procjena da će nam za ovu akciju biti potrebno približno oko 3000 KM. Nadamo se inšallah da će rezultat ovog hairli djela biti višestruko te da ćemo ponovo imati spremne prostorije za druženje. Da nas Allah pomogne u hajru i dobročinstvu. Selam.” – poručili su iz džemata

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *