Press "Enter" to skip to content

Pomozi.ba sutra pokreće akciju prikupljanja igračaka za djecu Turske i Sirije

Udruženje Pomozi.ba do sada je nebrojano puta pokazalo ujedinjenost i solidarnost kada je u pitanju prikupljanje pomoći, što finansijskih sredstava, što materijalnih, čime je okupljalo građane BiH.

Protekle dvije sedmice prikupljali su humanitarnu pomoć za narod Turske i Sirije, a od sutra kreću u novi izazov.

Novom humanitarnom akcijom, Udruženje Pomozi.ba je najavilo prikupljanje igračaka za djecu Turske i Sirije, a akcija počinje od sutra.

Kako je udruženje navelo u svojoj Facebook objavi, samo u turski grad Alanya je do sada prebačeno oko šest hiljada djece koja su izgnana iz svojih domova i ta djeca će biti jedna od mnogih koje planiraju obradovati igračkama.

Osim što su stala bez svojih domova, djeca su ostala bez djetinjstva, a čak i najmanji znak pažnje – u vidu igračaka i slično – njima neizmjerno znači. Stoga, Pomozi.ba se odlučilo da ovom akcijom djeci Turske i Sirije bar malo olakša situaciju u kojoj su se zadesili.

“Postanite dio akcije i svojom donacijom novih ili dobro očuvanih igrački obradujte dječicu koja su u jednom kratkom momentu izgubila sve. Igračke možete dostavljati od ponedjeljka na našoj adresi u Sarajevu, Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, u periodu od osam do 17 sati”, najavili su iz Pomozi.ba
Donacije igračaka će biti moguće i u uredima udruženja u Travniku, Bihaću, Mostaru i Sanskom Mostu.

“Akcija će trajati minimalno mjesec dana, a u gradovima gdje nemaju naši uredi, ljudi se mogu organizirati i ako se prikupe veće količine igračaka, mi ćemo doći i preuzeti donaciju”, poručuju iz Pomozi.ba.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *