Pomozimo maloj Selvedini koja boluje od tumora na vratu u njenom liječenju

Ovo je malena Selvedina iz Pištalina, koja boluje od tumora na vratu. Liječenje Selvedine se vrši u Sarajevu. Trenutno se ona nalazi kod kuće, a uskoro bi opet trebala u Sarajevo.
Troškovi Selvedininog liječenja uveliko premašuju financijske mogućnosti njenih roditelja.
Njeni roditelji imaju šestoro djece. Majka je nezaposlena,a otac radi kao čuvar jedne firme u Stijeni. Trenutno dvoje djece ide u školu (peti i četvrti razred osnovne škole).
Terapiju koju Selvedina koristi košta oko 160,00 KM/mjesečno. Pored terapije, tu su i troškovi prijevoza djeteta iz Pištalina do Doma zdravlja, zatim troškovi za majku koja mora biti uz Selvedinu u Sarajevu, gdje ostaju i do 10-tak dana (što zavisi od stanja djeteta). Kada se vrate iz Sarajeva kod kuće ostaju 6-7 dana i opet idu nazad u Sarajevo. Situacija koja je zadesila ovu porodicu je veoma teška. Otac Hazret se sam mora brinuti za djecu dok je supruga sa djetetom u Sarajevu. Njegova plata nije dovoljna ni za osnovne potrebe jedne porodice , a kamo li za liječenje djeteta.
I pored jako teške situacije i oskudijevanja u mnogo čemu, slevedinine dvije sestre su veoma dobre učenice u školi, ali i u mektebu! Ukoliko ih babo ne može voziti do škole, ova hrabra dječica moraju pješačiti i do 10 kilometara od čega dobar dio puta ide kroz šumu.
I pored svega toga, one ne izostaju ni u školi ni u mektebu.
Ovim putem molimo sve ljude dobrog srca i duše, sve naše humaniste da pomognu maloj Selvedini i njenoj porodici.Njima je svaki oblik pomoći dobrodošao!
(Prilikom posjete ovoj porodici, aktivisti stranice Cazin-Danas, uručili su paket sa prehrandbenim namirnicama i školskim priborom u vrijednosti od 257 KM te novčanu donaciju od 100 EUR, koju su donirali naši čitatelji iz dijaspore (dva brata) a koji su insistirali na anonimnosti)
Svi oni koji mogu i žele pomoći maloj Selvedini, to mogu učiniti uplatom sredstava na
broj Žiro- racuna otvoren u Raiffeisen banci: 1613000054039531
koji glasi na ime oca, Hazret Šahinović.
Takodjer za malu Selvedinu otvoren je i paypal račun.
Isto tako, možete ovu porodicu i lično posjetiti u Pištalinama, općina Bosanska Krupa, a kontakt telefon je: 062/649-791

(cazin- danas)

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara