Press "Enter" to skip to content

Pomozimo Mensuru iz Cazina kojem je hitno potrebna operacija srca

Ukoliko se ne operiše u narednih nekoliko dana Mensuru je ugrožen život, jer mu srce radi sa kapacitetom od 20%
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Mensura Lojića iz Cazina kojem je potrebna operacija srca i svaka sekunda mu je bitna. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040 kojim donirate 2 KM, broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Ukoliko se ne operiše u narednih nekoliko dana Mensuru je ugrožen život, jer mu srce radi sa kapacitetom od 20%. Ukoliko taj procenat padne za 2%, operativni zahvat neće biti moguć. On pije brojne lijekove, ali uprkos tome često ima nesvjestice, gušenja, kreće se uz pomoć štaka.

Za operaciju ugradnje defibrilatora u Tuzli potrebno mu je 17.000 KM, jer ZZO USK-a snosi troškove u iznosu od 4.000 KM.

Ovaj dragi čovjek je imao dva infarkta u dva dana, te ima ugrađena tri bajpasa. Do sada je za operacije i liječenje dizao kredite, pomagala su mu i djeca, a sada su iscrpili sve mogućnosti i teška srca se obratili Udruženju Pomozi.ba za pomoć.

Pomoć Mensuru pored poziva na broj 17040 moguća je donacijama putem web platforme www.pomoziba.org klikom na opciju „Doniraj odmah“ ili uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.
crna – hronika

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *