Press "Enter" to skip to content

Ponovo se oglasila supruga Muamera Zukorlića: Da istina bude što prije dostupna

Elma Elfić Zukorlić, jedna od supruga preminulog muftije Muamer Zukorlića, ponovo se oglasila na Instagramu, nakon što je tokom vikenda Usame Zukorlić, njegov sin iz prvog braka, iznio šokantne tvrdnje o smrti svoga oca.

Podsjetimo, Usama Zukorlić je izjavio kako su dvije nezavisne laboratorije u svijetu potvrdile da postoji velika vjerovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, odnosno hranom.

Nekoliko sati nakon održane konferencije saopštenje za javnost uputila je Elma Elfić Zukorlić, navodeći kako je njen sin Amir poziv dobio neposredno pred početak konferencije, te da su uznemireni navodima o kojima ranije nisu imali informacije.

Novu objavu Elma Elfić Zukorlić na Instagramu prenosimo u cijelosti:

Ovom prilikom želim da se zahvalim svim medijima u zemlji i regionu koji su ovih dana bili uz mene i moju djecu i omogućili nam da se čuje i naš glas nakon iznijetih informacija da postoji sumnja da je otac moje djece, moj suprug, akademik Muamer Zukorlić umro usljed posljedica trovanja.

Također se zahvaljujem medijima na razumijevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloljetne djece koja su prethodnih dana pretrpjela traumu, posebno maloljetni sin Amir koji je bio na pres konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan.

Raduje me činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije poduzeli sve neophodne mjere da istina što prije bude dostupna nama porodici kao i javnosti koja je veoma uznemirena ovih dana.

Cjelokupni postupak eskhumacije i obdukcije u ime mene i moje djece pratiće angažovani advokati“, napisala je Elma Elfić Zukorlić, te objavila dvije porodične fotografije, piše Radio Sarajevo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *