Press "Enter" to skip to content

Popularni dr. Oz tvrdi da je ovo najbolja namirnica za gubitak masnih naslaga na stomaku

Čak i onima koji predano vježbaju, ponekad je vrlo teško riješiti se masnih naslaga na trbuhu i onih tvrdoglavih “ljubavnih ručki”. Često znamo čuti kako se “ravan trbuh gradi u kuhinji” te nailazimo na savjete o namirnicama koje bismo trebali preskočiti, no uvažena dijetetičarka i autorica Sintija Sas (Cynthia Sass) smatra kako nam na prvom mjestu treba biti mudar odabir našeg svakodnevnog jelovnika.

– Ako jedete pravu vrstu namirnica, to vam može pomoći da brže izgubite masnoću – istaknula je u svom razgovoru za „Today“.

A koja je namirnica ustvari naš najveći saveznik za ravan i privlačan trbuh? Ako pitate Sintiju, to je – grah.

– Ako postanete ljubitelj graha, to može vam pomoći da smršavite i smanjite svoj trbuh – rekla je Sas i dodala kako osobe koje redovno jedu grah imaju manji obim struka i 22 posto manji rizik od pretilosti.

S njom se slaže i popularni američki kardiolog i televizijska ličnost dr. Mehmet Oz.

– Grah je pun topivih vlakana, koja potiču dobre bakterije u crijevima, čime se smanjuje upala povezana s trbušnom masnoćom – izjavio je dr. Oz, koji preporučuje da malu porciju graha (jednu šalicu) uključite u baš svaki obrok – čak i doručak! Možda zvuči neobično, ali ustvari i nije toliko teško – grah možete dodati u salatu i čili ili, primjerice, pripremiti ukusne mafine od slanutka.

pressmediabih

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *