Press "Enter" to skip to content

PORODIČNA TRAGEDIJA U ŽIVINICAMA: MUŠKARAC UBIO ŽENU PA ONDA SEBE

U naselju Podgajevi kod Živinica sinoć je muškarac M.A. (1965.) likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Č. T. (1971.) pa izvršio suicid. Iz MUP-a TK su objavili detalje.

“Sinoć u 21:10 sati PU Živinice prijavljeno da se čuje pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi. Nakon te prijave upućena patrola PU Živinice, kao i ekipa službe Hitne medicinske pomoći. Na licu mjesta događaja zatečena su dva beživotna tijela muške i ženske osobe. Dežurni ljekar Hitne pomoći je na licu mjesta konstatovao smrt kod obje osobe.

“O tom događaju je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije TK izašao na lice mjesta, gdje je izvršen uviđaj. U ovoj fazi istrage možemo reći da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu. Istaga po ovom predmetu i dalje se nastavlja po nalogu dežurnog tužioca – rekla je portparol MUP-a TK Adnana Sprečić.

Kako saznaje portal Crna-Hronika poznat je identitet nastradalih osoba. Riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č. koji su bili u ljubavnoj vezi a problem najveći problem bio je alkohol i ljubomora. Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj strašni čin piše Crna-Hronika.

Nezvanično saznajemo da je Tahira izbacila Mevludina iz kuće prije 4 dana. Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući odnosno unuka koja je bila sa svojoj nanom.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *