Press "Enter" to skip to content

PORUKA ČEČENSKOG VOĐE MUSLIMANIMA SRBIJE: Nahvalio Vučića, nećemo to zaboraviti braćo…

ČEČENSKI vođa Ramzan Kadirov u intervjuu za Tanjug rekao je da Rusija i on nikada neće zaboraviti da Srbija, jedina uz Bjelorusiju, nije uvela sankcije te je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na “politici mira”, prenosi portal b92. Kadirov kaže da je to “bratski potez”.

“Vučić i Lukašenko primjer su nesebičnog služenja svojoj domovini. Oni su nacionalni lideri i istinski patrioti svojih zemalja, koji se u svojoj unutrašnjoj i vanjskoj politici vode interesima naroda, a ne sankcijskom psihozom anglosaksonskog svijeta”, kaže Ramzan.

Vučića hvali jer nije uveo sankcije Rusiji te ga uspoređuje s Lukašenkom.

“Naše zemlje povezuju bratske veze. Veoma mi je drago da politika koju provode srpske i bjeloruske vlasti, ne obazirući se na agresivni vanjski pritisak, doprinosi jačanju mira i sloge između naših država. Rusija ni u jednom trenutku nije zaboravljala dobra djela! Nećemo zaboraviti ni mi, braćo”, dodaje.

Rusija nije agresor, kaže Ramzan
Čečenski vođa kaže da Rusija nije agresor u Ukrajini i da njegova zemlja nikad nije počinjala ratove, nego ih je završavala “kako bi dovela do mira”.
“Danas, putem masovne antiruske informacijske histerije pokušavaju predstaviti Rusiju kao agresora i diskreditiraju vlasti naše zemlje. Svjetskoj zajednici koja je u stanju adekvatno razmišljati poznato je da su agresori zapravo SAD i NATO.

Jasna potvrda toga su desetine zemalja koje su bombardirali i više od 11 milijuna civila koje su ubili. Rusija je predugo trpjela ovo maltretiranje”, rekao je te dodao da Rusija “zaustavlja globalnu svjetsku katastrofu”.

“Zelenskij je patetična marioneta”
Za ukrajinskog predsjednika Zelenskog kaže da je “marioneta”.

“Zelenskij je patetična marioneta koju zapadni lutkari vrte kako žele. Predlažem Zelenskom da se ispriča predsjedniku Ruske Federacije Putinu za neprijateljsku antirusku politiku i da se složi sa svim uvjetima Rusije o demilitarizaciji i denacifikaciji Ukrajine. To će za njega i za cijelu Ukrajinu biti najbolji izlaz iz krize u koju je doveo, bezobzirno vjerujući praznim obećanjima zapadnih zemalja”, poručuje Kadirov.
Takođe, kao lider većinski muslimanske republike prenio je pozdrave “svim muslimanima u Srbiji i najavio jačanje saradnje u korist Srbije i Rusije”.

“Čečenska Republika je sasvim nedavno preživjela dvije teške ratne operacije. Osjetili smo sve teške posljedice rata, pokrenutog krajem prošlog vijeka kao rezultat provokacija stranih obavještajnih službi, čiji je cilj bio uništenje Rusije. Pretrpjeli smo velike ljudske gubitke u borbi protiv međunarodnih terorista iz više od 55 zemalja svijeta, koje su nam ubacile i aktivno podržavale zapadne zemlje. Samo zahvaljujući odlučnoj političkoj volji predsjednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina i nacionalnog lidera čečenskog naroda Ahmat-Hadžija Kadirova, međunarodnom terorizmu u republici je slomljena kičma”, rekao je Kadirov.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *