Press "Enter" to skip to content

Posljednji ispraćaji Miraleme i Salke Mehmedovića biće obavljeni danas i sutra

Posljednji ispraćaj Miraleme i Salke Mehmedovića biće obavljeni danas i sutra na mezarjima Milešići i Rasovac. Miralema Mehmedović bit će ukopana danas. Ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli u periodu od 13:30 do 14:00 sati, a dženaza i ukop na mezarju Milešići u 14:30 sati.

Ispraćaj Salke Mehmedovića će se obaviti 16.11. ispred Komemorativnog centra u Tuzli u terminu od 13:00 do 14:00 sati, a dženaza i ukop na mezarju Rasovac u 14:30 sati.

Podsjetimo, u Tuzli u ulici Maršala Tita u nedjelju 13. novembra se dogodilo ubistvo i samoubistvo. Život su izgubile dvije osobe. Kako je potvrđeno, 56-godišnji muškarac Salko Mehmedović hicem iz vatrenog oružja usmrtio je suprugu, nakon čega je pucao sebi u glavu. On je ubrzo nakon tragičnog događaja prevezen u UKC Tuzla, gdje je bio zbrinut na intenzivnoj njezi. Međutim, u nedjelju 13. novembra u 10.20 sati podlegao je povredama. Za sada nisu poznati motivi ove tragedije koja je potresla Tuzlu. Mehmedović je dobitnik ratnog priznanja “Zlatni ljiljan“ i nekadašnji komandant Treće tuzlanske brigade.

(Tuzlanski.ba)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *