Press "Enter" to skip to content

Potres na Krku magnitude 4.8 po Richteru

U SREDIŠNJOJ Hrvatskoj osjetio se potres. Potres je bio magnitude 4.8 prema Richteru.

“Danas, 16. veljače 2023. godine u 10 sati i 47 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Magnituda potresa iznosila je 4.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatskog primorja”, objavila je Seizmološka služba.

Kako doznajemo od vatrogasaca s Krka, nema nikakvih dojava o šteti.

“Dugo je trajao i dosta se treslo”, kaže stanovnik Viskova. “Lagano podrhtavanje”, opisuje jedan stanovnik Krka na aplikaciji EMSC-a. “Trese kod Malinske na otoku Krku”, dodaje treći.

Reakcije građana
U nastavku prenosimo nekoliko reakcija građana na potres.

“Njihanje u smjeru sjever-jug. Malo kvrcnuo prozor. Nova zgrada. Trešnjevka”, javlja netko iz Zagreba. “Jako se osjetio potres koji je trajao 3-4 sekunde. Namještaj je zveckao”, javlja nam čitatelj iz nebodera na Kantridi u Rijeci.

“U Baškoj se baš dosta osjetilo, prvo je zagrmilo, pa je onda i treslo nekoliko sekundi. Malo se u kući digla prašina, ali štete nema.”
“Garešnica, hotel Garić, ljuljanje kreveta par sekundi. Neugodan osjećaj.”

“Sjedim na kauču, i odjednom me počelo zibati lijevo i desno. Pozdrav iz Krapine.”

“Zatreslo i na Rabu. Trajalo je 15-ak sekundi, prvo se osjetilo jako slabo, onda nekih 5 sekundi je zatreslo pošteno. Popadale vaze, u trgovinama neki artikli završili po podu. Sve u svemu, jako neugodan osjećaj.”

“Sjedila sam za kuhinjskim stolom kad su se počeli tresti stol i stolica na kojoj sam sjedila. Trajalo je nekoliko sekundi, rekla bih 5-7 sekundi”, kaže čitateljica iz Labina.

“Na Filozofskom fakultetu u Rijeci (kampus na Sušaku) također se osjetio potres. Na mom stolu zatresao se ekran, što nije bilo ugodno iskustvo.”

“U Puli se treslo, ogledalo mi je lupalo po zidu, bome je i trajalo.”

Uskoro opširnije
Index.hr

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *