Potresan audiosnimak nestale djevojčice (6) lomi srca: “Dođite po mene, molim vas. Svi su mrtvi…” (VIDEO)

“Tenk je pored mene… ide prema meni… veoma, veoma je blizu. Dođite po mene… molim vas, spasite me! Kažem vam da su mrtvi” – ove potresne riječi izgovorila je šestogodišnja djevojčica Hind Radžab koja je nestala u Gazi 29. januara nakon napada na njen porodični automobil u kojem su ubijeni njeni rođaci. U jezivom audio-snimku djevojčica očajnički poziva da je spasu nakon što je ostala zarobljena u automobilu sa beživotnim tijelima šestoro članova svoje porodice.

Majka šestogodišnje djevojčice, koja se i dalje vodi kao nestala u centralnoj Gazi, danima stoji ispred bolnice u nadi da će njena ćerka stići “svakog trenutka”, piše BBC.

Vjeruje se da Hind jedina preživjela od sedam putnika koji su bili u automobilu, a koji je bio ieo konvoja na koji je otvorena vatra. Njena sudbina još nije poznata, kao ni sudbina dvojice radnika palestinskog Crvenog polumjeseca koji su otišli da je spasu, a sa kojima je izgubljen svaki kontakt.

Ujak njene majke Basar Hamada, njegova supruga Anam i njihovo četvoro djece ubijeni su nakon što je njihov crni “kia pikanto” bio pod vatrom Izraela 29. januara. Tokom telefonskog poziva palestinskom Crvenom polumjesecu (PRCS), čiji snimak je objavljen, ona je objasnila da je njena porodica ubijena u pucnjavi.

“Kažem vam da su mrtvi”, rekla je Hind, kako je prenio “Dejli mejl”, pa kasnije dodala: “Tenk je pored mene… ide prema meni… veoma, veoma je blizu.”

“Molila da dođemo po nju”

“Hind nas je stalno molila da dođemo po nju, da pošaljemo nekoga po nju. Rekla je da pada mrak”, izjavila je Rana al-Fageh, radnica Crvenog polumjeseca koja je poslednja bila u kontaktu sa djevojčicom.

Rana je i dalje vrlo potresena ovim događajem, a rekla je da se hitni spasilački tim “osjećao paralizovano”.

“Rekla sam joj da ako padne noć i još ne možemo da pošaljemo tim, da pokuša da zatvori oči i da se pretvara da se igramo žmurke. Rekla sam joj da zatvori oči i počne da broji”, priča Rana i dodaje da je čula pucnje u pozadini tokom poziva.

Iako je Crveni polumjesec zaključio da je dovoljno sigurno da pošalju hitnu pomoć četiri sata nakon što je poziv započeo, ubrzo su izgubili kontakt sa Hind, a više nisu imali kontakt ni sa spasiocima.

“Pucaju na nas”
Prvi koji je razgovarao sa Crvenim polumjesecom bio je Hindin 15-godišnji rođak Lajan Hamadeh, koji je bio zarobljen u istom vozilu blizu benzinske stanice u gradu Gazi dok su se približavali izraelski tenkovi i trupe.

“Pucaju na nas. Tenk je pokraj mene”, čuje se Lajan kako govori na drugom audio-snimku koju je objavio Crveni polumjesec, a zatim se čuju krici uz zvuke rafalne paljbe. Upozoravamo da je snimak uznemirujući!

Lajan i još pet članova porodice ubijeni su u tom napadu, naveo je Crveni polumjesec. Jedina preživjela, Hind, ostala je na liniji razgovarajući sa Ranom i psihološkinjom tri sata, koji su pokušavali da je umire dok su se pripremali da pošalju hitnu pomoć.

Majka šestogodišnje djevojčice, koja se i dalje vodi kao nestala u centralnoj Gazi, danima stoji ispred bolnice u nadi da će njena ćerka stići “svakog trenutka”, piše BBC.

Izraelska vojska rekla je da nije upoznata s ovim incidentom.