Press "Enter" to skip to content

POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE KOJOJ SU DJECA IZGORJELA U POŽARU

Slavica kaže da ih je komšija tražio i po školi i po igralištu, ali da ih nigdje nije bilo. Kada je ugašena vatra, saznali su da su djeca tragično nastradala u požaru

Njih dvoje su bili nerazdvojni, sve su zajedno radili, kao blizanci, ispričala je majka tragično stradale djece Slavice T. za Blic.

Dječak Miloš imao je 10, a djevojčica Dušica osam godina. Oboje su izgorjeli u šupi dok su se igrali.

Oni su se, kako priča nesretna žena, u Malu Moštanicu doselili 2014. godine i od tada su se čuvali sami. Starija sestra (13) nastradale djece u trenutku požara spavala je u kući i nije ništa čula.

– Djeca su došla iz škole, bilo je oko 13 sati. Svi smo zajedno ručali, a onda sam se morala spremati za posao. Marko me pitao: “Mama, je li mogu ja na teren ići”, rekla sam mu da ne može i da ostane kod kuće i pokaže sestri Dušici tablicu množenja s brojem 9 – priča Slavica.

Kako kaže, dok je ona stigla na posao, inače je zaposlena u Beogradu, komšinica je pozvala i rekla da je izbio požar u njenoj šupi u kojoj su se nalazila drva za ogrjev.

– Pitala me gdje su mi djeca, ja sam rekla da ne znam. Pomislila sam da su na terenu i da se igraju, iako sam rekla Marku da ne smije ići – kaže ona.

Odmah se javila na posao i krenula nazad ka svojoj kući kako bi našla djecu, za kojom su komšije krenule u potragu čim su vidjele da gori šupa u dvorištu. U putu je, kako kaže, razmišljala gdje su mogli otići.

Slavica kaže da ih je komšija tražio i po školi i po igralištu, ali da ih nigdje nije bilo. Kada je ugašena vatra, saznali su da su djeca tragično nastradala u požaru.

– Dok nisu došli forenzičari, koji su našli ostatke kostiju, nismo znali da su djeca tu. Starija kćerka je krivila sebe što je zaspala, ali komšinica ju je umirivala – dodaje potresena majka.

Šupa u kojoj su nastradala djeca je prostor u kome je ova porodica držala drva za ogrjev, bilo je unutra i slame. Djeca su se tu često igrala iako im je i starija sestra to stalno branila.

– Njih dvoje su bili nerazdvojni, sve su zajedno radili, kao blizanci. Čak su kukali kako će jedno bez drugog, jer je Marko sad u peti razred trebao ići u Barič u školu. Njih dvoje su nosili isti broj obuće odjeće, iste visine – priča uplakana majka.

Slavica misli da je sin uzeo upaljač koji je ona sakrila i da je njime zapalio novine i da je tako izbio požar.

Samo nekoliko sati prije tragedije, djeca su bila u školi. Milica je dobila četvorku iz diktata iz srpskog jezika, a Marko peticu iz predmeta “Priroda i društvo”.

– Ja, kada odem na posao, oni sami uče. Imala sam potpuno povjerenje u njih – dodala je Slavica.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *