Press "Enter" to skip to content

Potresna poruka / Oglasila se sestra preminule porodilje Azre Bećirspahić: Kako spavate noću…

Kad na savjesti nosite dva nedužna stvorenja

U bihaćkoj Kantonalnoj bolnici “Dr Irfan Ljubijankić” prije pet dana preminula je mlada porodilja Azra Bećirspahić, ali i njena nerođena beba. Iako su iz bolnice tvrdili da su učinili sve što su mogli, Tužilaštvo USK je ipak otvorilo slučaj, kako bi se ustanovilo zbog čega je preminula jedna mlada žena.

Povodom smrti Azre Bećirspahić putem društvenih mreža potresnom porukom oglasila se i njena sestra Asmira Čakar.
Nakon nemilih događaja osjećam potrebu da se obratim ovim putem, nadajući se da će ovaj post stići do onih koji su bili svjedoci zločina koji je učinjen mojoj sestri.

Moja Azra je imala posve normalnu i urednu trudnoću od samog početka, išla redovno na preglede i kontrole i sve je bilo u redu.

Bila je mlada, jaka i zdrava do zadnjih trenutaka. Kako su onda oni kojim je bila povjerena tu kobnu noć uspjeli da unište nekog ko je do zadnjeg bio primjer zdravlja i mladosti?!
Kako spavate noću kada na savjesti nosite dva nedužna stvorenja? Moju Azru ništa ne može vratiti, ali ona je svojim postojanjem zaslužila da pravda bude zadovoljena, napisala je Asmira.

Zbog smrti Azre Bećirspahić putem društvenih mreža oglasile su se i druge porodilje, koje su ukazale na loše uslove i odnos medicinskog osoblja u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, pozivajući i na održavanje protesta. (Oslobođenje)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *