Press "Enter" to skip to content

Uznemirujući sadržaj: Jezive prijetnje “četnika iz RS” na društvenim mrežama, POGLEDAJTE ŠTA JE NAPISAO…

Banjalučki politički analitičar Srđan Puhalo je upozorio na profil koji se pojavio na društvenoj mreži Facebook. Uz postavljenu fotografiju statusa objavio je i poruku: “Uhapsiti, razoružati i poslati na psihijatriju ili u zatvor.

A objava koju je komentarisao Puhalo je krajnje monstruozna i njome se ponovo poziva na likvidaciju. Od ovakvih poruka svakoj normalnoj osobi se ledi krv u žilama. Fotografija i poruka su objavljeni na stranici pod nazivom “Četnički pokret Republike Srpske”. Treba napomenuti da su i poruka i fotografija obrisane nekoliko sati nakon objave.

Kada vidite ovakvu poruku ne možete, a da se ne zapitate kakav mozak ovo može i pomisliti, a kamoli javno objaviti. Iako nije jedina ovakva poruka na ovoj stranici, definitivno je najmonstruoznija.

Pri tome među objavama se nalaze fotografije iste osobe na kojima se nalazi sa unucima i unukom.

Nepoznato je ime i prezime osobe na slikama, iako je vidljivo da se radi o istom čovjeku, jer nigdje na stranici nema podataka o njegovom imenu i prezimenu. Također, za sada nije bez ikakve sumnje poznato da li je čovjek koji se nalazi na fotografijama ujedno i pokretač stranice i da li je on pisao ove poruke.

Ipak, odgovore na sva ova pitanja bez mnogo problema može dati nadležna policijska agencija u BiH, čak i pod uslovom da je neko zloupotrijebio tuđe fotografije. Za očekivati da je da će policijske agencije i dalje pokazivati veliki stepen efikasnosti kada je u pitanju govor mržnje piše Source.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *