POVUKLA DIM PA POJELA DŽINA

Dragi brate i sestro,

danas sam cio dan učio rukje; samo jedan slučaj je bio “normalan” (lahak) a svi ostali su bili sihir! Izdvojiću dva:

Jedan mladi bračni par, Arapi. Majka od muškarca je pravila ocu sihr i naravno, taj sihr nije mimoišao ni sina (dijete) sihirbazice, kojem radi posljedice sihra umiru mala djeca. Rukja je bila baš prava borba!

Drugi slučaj: Nekako oko podne su me iz daleka nazvali uplašeni roditelji, djevojka od 17 godina “povilenila”.
Došli su mi na vrata a mati djevojke nije želja ući pod izgovorom da nije čista! Djevojka uplašena, zadihana i uplakana! Rekao sam majci da ona može slušati rukju i da mora sa kćerkom stati u saf i zažmiriti. Samo je zakolutala očima i pobjegla sa vrata stana niz stepenice! Subhanallah! Djevojka uplakana ostala je sa bliskim rođakom sama. Uzela je abdest i već tad je pola pričala ona a pola džin. Sva se tresla k’o prut! Bila je sa društvom i “povukla jedan džojnt”, da bude cool! Sa džojntom je ušao džin i zablokirao joj pluća i napadao srce i želudac; u stomaku je “kucao sat” a lice gorjelo od vatre!
Džini ne mogu tek tako jednostavno ući u tijelo čovjeka, vrebaju momenat neopreza da bi mogli ući ali ako osoba čini grijeh, pije alkohol recimo, puši ili uzima drogu, jede krmetinu, ili psuje, ili čini neki drugi veći grijeh, usta i nos ili lijevo uho dotične osobe postanu široki kao autocesta prema Amsterdamu gdje džin bezbolno i nesmetano bira špuru na koju će ući da ostvari svoj cilj, da izazove mentalne ili fizičke bolesti. Ako osoba usto nema ibadet, onda ta autocesta nema nikakvih limita!
Djevojka je dobro povratila i nakon rukje, hvala Allahu, ozdravila!
Dragi roditelji, učite djecu Islamu i islamskim vrijednostima kako ne bi hodali kao olupine po dunjaluku i kako ne bi bježali od njih niti oni od vas! Kada sam vidio kako majka na pomen rukje pobježe sa vrata, ostavljajući ucviljenu kćerku, sjetih se zadnjih ajeta sure “Abese” , gdje se kazuje, kako će najrođeniji, iz straha, jedni od drugih bježati! Subhanallah ibreta!

Fuad Abdullah Seferagić

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara