Press "Enter" to skip to content

POZIV MLADIĆIMA I DJEVOJKAMA ZA SLUŽENJE VOJNOG ROKA U SRBIJI: PLATA 322 EURA

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je mladiće i djevojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da u junu dobrovoljno služe šestomjesečni vojni rok sa oružjem. Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kako navodi ministarstvo – primat će i mjesečnu plaću u iznosu oko 38.000 dinara (320 eura)

– U toku je prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka u junu. Ministarstvo odbrane poziva mladiće i djevojke koji su zainteresovani da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže šestomjesečni vojni rok sa oružjem u junskom uputnom roku da se prijave na aktuelni konkurs – navodi se u saopštenju ministarstva.
Upoznavanje sa naoružanjem

Pravo prijavljivanja imaju, kako se navodi, svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

– Pored prilike da prošire znanja, steknu nove vještine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primat će i mjesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara – navodi Ministarstvo odbrane Srbije.
Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima.

Poziv stalno otvoren

Sve detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja, zainteresovani mogu da pronađu na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

– Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije u 2022. godini je stalno otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima – navelo je ministarstvo.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *