Press "Enter" to skip to content

POZNAT IDENTITET NASTRADALOG MLADIĆA: OVO JE 18-GODIŠNJI MLADIĆ IZ VITEZA KOJI JE POGINUO U ISTRI

Adem je sa bratom otišao u potragu za poslom

Adem Sivro iz Viteza je imao samo 18 godina, kada je njegov život iznenada prekinut. Nalazio se u Istri, u potrazi za poslom. U Istru, kod mjesta Pengari, došao je sa svojim bratom. Nažalost, samo se brat vratio kući.

Buzetska policija je jučer oko 15.45 sati zaprimila dojavu da je jedna muška osoba upala u rijeku, kod slapa, u mjestu Pengari. Vatrogasci i policija su uspjeli izvući tijelo tri sata kasnije. Za Adema prekasno.

Povodom ovog nesretnog događaja oglasila se i Srednja mješovita škola iz Viteza, koju je Adem pohađao.

– Danas…tiho, pretiho u školi. Čuje se samo poneki glas ili odzvanja nečiji korak. Niko ni riječ da prozbori…Svi u šoku i nevjerici, ne želeći da se pomirimo s činjenicom da smo izgubili još jedan mladi život. Našeg učenika. Kažemo našeg, jer bez obzira bili vi dio naše zajednice ili ne…vi ćete uvijek ostati naši. Kad smo saznali za tvoju smrt, kao da je sve stalo. Osim tuge. Osim suza. Opraštamo se od tebe…molimo za tvoju majku, da preživi sve ovo. Mirno nam spavaj Ademe i neka te prođu sve boli. Uvijek ćeš ostati u srcima svojih profesora, razrednice i drugara iz III-V, stoji u oproštajnoj poruci Srednje mješovite škole iz Viteza piše Oslobođenje.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *