Poznati glumac prešao na islam?

jason-stathman-300x294Jason Statham (London, 26. srpnja. 1967.) britanski je filmski glumac. Najpoznatiji je po svojim ulogama u akcijskim filmovima, kao što suDuhovi Marsa,Transporter, Collateral, Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške,Ubrzanje,Smrtonosna utrka i drugi.

Statham se rodio u Londonu, kao sin barskog pjevača i plesačice. U djetinjstvu je igrao nogomet i bio ulični zabavljač, ali su ga od svega najviše zanimali skokovi u vodu. Bio je dvanaest godina član britanske reprezentacije te je na SP-u 1992. zauzeo 12. mjesto.

Kako prenose arapski mediji, Jason Statham prihvatio je islam, voli islam i muslimane, prije svega islam je za njega jedina ispravna vjera, i da ima potrebu za duhovni mir, i pored novca i slave to ga ne čini srećnim. Jason se sa svojim drugarom slikao u tradicionalnoj islamkoj kapi pored džamije, za koju pretpostavljamo nalazi se u Rusiji.

Zvanične informacije još nemamo, ali ono što je jasno kao i njegove kolege koji su islam prihvatili i mnoge druge slavne ličnosti, uskoro ćemo Jasona vidjeti u haremu Kjabe (Saudijska Arabija, Mekka).

arapski mediji

Portal Svjetlo Dunjaluka

Iznesite svoje mišljenje

Komentara