Press "Enter" to skip to content

Poznati meteorolog zna kada prestaju ove užasne vrućine, sve u detalje prognozirao

Ivan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula prognozirao kraj velikih vrućina na svojoj Facebook stranici ‘O VRIMENU I VREMENSKOJ PROGNOZI By Ivan Šolić-Vakula’.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

U noći s ponedjeljka na utorak, Hrvatska bi treba prodisati, a ljeto doživjeti “nokaut” poslije kojeg će se više teško oporaviti… Tokom ponedjeljka u genovskom zaljevu će se formirati ciklonalni sustav koji će ponajprije zahvatiti Sj.Jadran, a do noći će se proširiti i na ostatak domovine.

U noćnim satima, s obzirom na značajnu količinu hladnog i vlažnog zraka koji će stići na jako zagrijanu podlogu, za očekivati je lokalno i značajniju količinu oborine, nevremena, “festival” munja… (o čemu će vas sigurno na vrijeme upozoriti DHMZ!)

Prije nekoliko dana sam vam najavio kako konac augusta vjerovatno nosi zahlađenje i promjenu. S obzirom kako je do promjene vremena ostalo još 5 dana, što je u “svijetu” sinoptike još uvijek predugo, moguće su korekcije termina dolaska zahlađenja/količine oborine sa sljedećim izlascima modela.

Ono što je dobro je trend na sinoptičkim kartama, a on je takav da smo sve bliže tome da iduće sedmice uz obalu imamo ugodne noći, u Zagori svježe, a vrućine (kojima upravo svjedočimo) će otići u prošlost..”

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *