Press "Enter" to skip to content

Poznati njemački vloger primio islam: Osjećam se kao da sam ponovo rođen

Jedan od najpoznatijih njemačkih vlogera, Christian Betzmann je sa svojim Instagram pratiteljima podijelio vijest da je primio Islam.

Povodom te objave je primio mnogo lijepih čestitki od poznatih ličnosti među kojima su i Sham Idrees, Zaid Ali, Minal Khan, Zoya Nasir, Zara Noor Abbas, i drugi.

Islam je vjera mira

Bentzmann je kazao kako je o islamu i islamskom načinu života mnogo naučio tokom njegovog boravka u Pakistanu.

– Prošle godine sam mnogo vremena proveo u Pakistanu, i tu sam se upoznao sa nevjerovatnim ljudima. Naučio sam mnogo toga o islamu i islamskom načinu života. Dok sam odrastao u Evropi, uz riječ „Islam“ su se vezali negativni pojmovi kao što su rat, terorizam. Iskreno govoreći prije uopšte nisam bio religiozan, kazao je Bentzmann.

Istakao je i kako ga zbog toga nije zanimalo šta drugi ljudi misle o njegovom načinu života.

– Moji najbolji prijatelji u Njemačkoj su bili muslimani. Na kraju krajeva svi smo mi ljudi. Islam je vjera mira i želio sam da bolje upoznam islam, rekao je vloger.

Iznenađenje u porodici ali i podrška

Bentzmann već osam godina putuje po svijetu i porodica ga je u tome uvijek podržavala. Rekao je i da se njegova porodica malo iznenadila po pitanju njegovog prelaska na islam, ali da su ga ipak podržali, na čemu im je on mnogo zahvalan.

– Ja ovo ne činim zbog nekog drugog, već zbog sebe. Jedini način života je odrastanje, a jedini način odrastanja je da se mijenjamo. A jedini način da se mijenjamo jeste učenje, rekao je Christian.

Dodao je kako je nakon prihvatanja islama osjetio je veliko olakšanje u prsima i imao je osjećaj kao da se ponovo rodio.

– Mnogo sam uzbuđen zbog svega i suzdržavam se ne dijelim sve s vama, kazao je poznati vloger.

zambak.ba

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *